Lumotun Lemmen

Anette Kare
Uusimaa

040-5693605
anettekare@gmail.com

No hups pennuthan ovat jo 17 viikkoa

12.12.2016 10:29

No niinkuin jo aikaisemmin totesin ei tämä kotisivujen päivitys ole ihan minun juttuni..

Hieman on aikaa vierähtänyt astutusreissun jälkeen.

 

Tosiaan 16.08.2016 putkautti Musti maailmaan 11 valkkarinpentua joista yksi valitettavasti syntyi kuolleena, joten lopulta lapsukaisia oli 6 narttua ja 4 urosta.

Synnytys sujui todella hyvin ja pikkutaaperot vain putkahtelivat ulos ilman minkäämoisia ongelmia.

Musti söi loppuun asti hyvin ja kesken synnytyksenkin tankkasi itseään.

kahdeksannen pennun kohdalla Musti oli sitä mieltä että nyt voisi vaikka lähteä treeneihin.

Itsehän olin aivan paniikissa ja pelkäsin synnytystä todella, jos jotain olisi käynyt en ikinä olisi antanut anteeksi itelleni., 

Onneksi ystäväni kokenut kätilö tuli henkiseksi tueksi ja valvoi synnytystä alusta loppuun.

Muistan hyvin sen aamun kun kakrut alkoivat pulahtelemaan ulos,ensimmäinen tyttö syntyi eteisen lattialle ja Kura oli heti valmiina hoitamaan.

Musti oli hieman ihmeissään ensimmäisen ja vielä toisenkin pennun kohdilla että mitä nämä ovat ja mitä niille pitää tehdä.

Näin jo kauhukuvia siitä että pentuja tulee tusinan verran ja Mustia ei kiiinnosta sitten yhtään.

Kolmannen pennun kohdilla Musti oli jo täydellinen äiti.

itseasiassa koko pentuajan Musti oli aivan ihana emä,hoiti pennut todella hyvin ja piti hyvää huolta, mutta eli myös omaa elämää, eli ei juurtunut   pentulaatikkoon .hirmuisen järkevä äiskä.

Ja ajatella, sinä aikana kun kaikki pennut olivat vielä kotona,siivosin kahdet siis 2 kpl kakkaläjiä sisältä ! Ulkonakin kakkoja sain siivota vain kun pennut olivat ilman Mustia ulkona.

Musti piti paikat todella siistinä, kymmenen pennun kanssa olisi voinut olla todellinen kaaos ! vaan ei meillä, pääsin todella helpolla pentujen hoidossa !

 Aika alkuun jo Musti antoi Kuran ja Simon tulla katselemaan vauvoja laatikon laidoille,aikasin myös antoi jo olla kontaktissa ja Kurahan tykkäsi ! Kura oli aivan haltioissaan pennuista ja kun pennut olivat muutaman viikon ikäisiä niin meillä oli selvästi yksi iso pentu joukossa, Kura siis :-) 

Simo ei niinkään pennuista välittänyt, kyllähän vanha herra pikkuisia sieti, mutta siihen se jäi.pennut saivat hyvän kasvatuksen kuinka toimia pikkukoiran kanssa.

Muutamia kertoja pentujen ollessa jo isompia (4-5 viikkoa)  nauroin katketakseni kun lauma juoksi Simon perässä ja kun Simo kääntyi koko 10 hengen kakara jengi kääntyi siltä seisomalta ja Simo henkseleitä paukutellen jatkoi joukon johdattamista.

Meillä kävi paljon vieraita, siis todella paljon.Toivon että siitä oli jotain hyötyä ajatellen pentujen suhtautumista ihmisiin vanhempina.

Pennut pentutarkastettiin 7 viikon iässä ja kaikki oli kaikilta osin terveitä, pallillisia, napatyrättömiä, hampaallisia, hyvä purentaisia kakruja, toivottavasti aikuisena vielä näin.

Pennut myös pentutestattiin 7 viikon iässä ja varsin näppäriltä kaikki näyttivät, tässä yhteenveto pentutestin  tuloksista.

 

Kakrut oli pitkälti varattuja jo ennen syntymää ja suurin osa menikin tutuille ihmisille ja muihin oli hyvin aikaa tutustua ennen luovutusta.Kaikilla kakruilla on aivan ihanat kodit, kiitos teille aktiivisuudesta ja ihanista kodeista  <3